Димитър Цонков си извоюва право да представя България на Световната купа по стрийт фитнес

Димитър Цонков си извоюва право да представя България на Световната купа по стрийт фитнес
Добричлията впечатли легендата Йордан Йовчев, след като завърши пети в силен международен турнир в столицата

Добричлията Димитър Цонков ще има възможността да се изявява в турнира за Световната купа в набиращата все по-голяма популярност дисциплина – уличен фитнес, позната още като street уorkout. Добруджанецът си извоюва това право, след като впечатли с изпълненията си президента на родната федерация и легeнда на българската гимнастика Йордан Йовчев.


Това стана по време на силния международен турнир от програмата на състезанията по улични спортове "София ърбан зона спорт `2019". Д. Цонков завърши като вторият най-добре представил се българин в надпреварата при мъжете над 17 години, финиширал на пета позиция. С успех в дисциплината се поздрави родния национал Даниел Христов - световен шампион в лека категория и вицешампион в абсолютната дивизия за тази година. Той събра актив от 85 точки, за да остави след себе си в класирането победителя за Европейската купа Кир Кара /Украйна/ - 79 т., и световния първенец от Москва `2018 Сан Гоан /Франция/ - 54 точки. Първите двама в подреждането се сдобиха с квоти за директно участие във финала за Световната купа през декември в Хонконг.


Димитър Цонков ще защитава също родния трибагреник в азиатската държава, стана известно броени минути след края на турнира в столицата. Той е бил информиран за това лично от Йордан Йовчев, виждащ в добричлията качества на шампион и боец, който е в състояние да защити по достоен начин името на България в планетарния форум. За високото ниво на турнирните битки в София допринесоха и съдиите - всички от чужбина. На Д. Цонков, който е студент IV курс в Технически университет - Варна, не му остава нищо друго, освен да се подготви подобаващо за предстоящото сериозно изпитание и да оправдае гласуваното му доверие - без да отдава голямо значение на условията, при които тренира или му се обещава да получи в родния град!


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+