ДКТ „Дора Габе” открива сезона с премиерния спектакъл „Вълкът и седемте козлета”

„Вълкът и седемте козлета” е най-новото заглавие на Държавен куклен театър „Дора Габе”. Това е и първото представление за този сезон.

ДКТ „Дора Габе” открива сезона с премиерния спектакъл „Вълкът и седемте козлета”

„Спектакълът е изключително динамичен и поднесен с едно фино чувство за хумор, дори страшните сцени са поднесени на малките ни зрители много леко и приятно”, сподели директорът на културната институция Петър Петков. 



Текстът на постановката е написан от Теодора Попова, която е била щатен режисьор в добричкия куклен театър. Режисьор е Даниела Христова, сценографията е дело на Наталия Гочева, а музиката – на талантливия автор Владимир Джамбазов. Участват Теодора Желева, Росен Радев и Валентин Иванов.

„Прекрасна сценография, чудесен текст, просто толкова добре написан, че дори страшните сцени не са чак толкова страшни. Както всички знаем в тази приказка  има много моменти, които за малките деца са доста плашещи, но в нашия случай се постарахме деликатно да ги поднесем на нашите малки зрители”, каза режисьорът Даниела Христова.

Предпремиерата на представлението „Вълкът и седемте козлета” ще е в неделя (22 септември) от 11 часа, а официалното представяне - на 23 септември,  от 18 часа.