За решителен турнир по уличен фитнес излиза Димитър Цонков в столицата

Лично легендата Йордан Йовчев следи за подготовката на добричлията и останалите национали

За решителен турнир по уличен фитнес излиза Димитър Цонков в столицата

Поредно изпитание с голям залог предстои за родните национали по уличен фитнес или street уorkout, каквото е официалното наименование на дисциплината. Сред тях е и добричлията Димитър Цонков. На „трикольорите“ им предстои участие във втория, организиран в България, световен стрийт уоркаут стейдж. Надпреварата ще премине в петък /20 септември/ в София. Турнирът е част от Световната купа на WSWCF /Световна федерация по стрийт фитнес/ и част от събитието "Urban zone Sofia `2019".



Добруджанецът спечели доверието на родните селекционери преди седмица в Стара Загора, където триумфира при мъжете над 16 години в дисциплината „фрийстайл“. Именно в Града на липите Д. Цонков доказа, че заслужава да се изявява на високо ниво. За подготовката на водещите родни състезатели в столицата от началото на седмицата следи лично президентът на федерацията по стрийт фитнес – легендата на българската гимнастика и спорт Йордан Йовчев. Той е провел индивидуални тренировки с почти всички национали, сред които и Димитър Цонков, като се е опитал да предаде от своя богат опит и професионален подход във всяко едно отношение.

Утрешният Суперфинал се явява решителен за общо 20-те участници, сред които има и такива от чужбина, за разпределение на квотите за световното първенство в Китай през октомври. Голямата мечта на Димитър Цонков е да спори именно на подобен форум от най-висок ранг, като от него зависи да грабне предоставеният шанс и да направи решителна крачка в развитието си на международното поле.