K-POP танци представиха клубовете по модерен балет към Младежкия център в Добрич

Oгромен интерес сред младите хора предизвика провелият се вчера (10-ти септември 2019 г.) k-pop happening, организиран от Младежки център - Добрич.

K-POP танци представиха клубовете по модерен балет към Младежкия център в Добрич

Събитието бе по инициатива на модерния балет "K-dreamers" към младежкия център като специално участие взе и другият клуб по модерен балет "Illusion". Богатата програма включваше презентация за k-pop историята, забавни игри с публиката, k-pop dance battle duo и завърши с random dance и изпълнения на открито. Младите фенове на корейската поп музика в региона имаха възможността да танцуват, да покажат уменията си, да обменят опит, да намерят нови приятели и да се забавляват.



K-pop е музикален жанр, модерна форма на южнокорейската поп музика, която е вдъхновена от редица музикални стилове и жанрове в света: английски поп, рок, хип-хоп, съвременен ритъм енд блус, експеримелна музика, джаз, госпъл, латино, реге, електронна денс музика, фолк музика, кънтри и класическа музика, използвайки за основа върха на своите уникални традиционни корейски музикални корени. По-модерната форма на жанра е създадена, благодарение на една от най-ранните кей-поп групи Seo Taiji и Boys, основана през 1992 г. Тяхното експериментиране с различни стилове и жанрове на музиката и интегрирането на чуждестранни музикални елементи помогат за преустройството и модернизирането на съвременната южнокореска музика.