Делото срещу „Евроманган“ ЕАД ще се гледа през октомври

Отново отложиха делото по искането за обявяване в несъстоятелност на „Евроманган“ ЕАД заради неизплатени заплати на работници и задължения за доставка на електроенергия.

Делото срещу „Евроманган“ ЕАД ще се гледа през октомври

Окръжният съд в Добрич проведе съдебно заседание по делото срещу „Евроманган“ ЕАД - село Църква, община Балчик. Припомняме, че производството по делото е образувано по молби, внесени в началото на тази година от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" - София и "Енерго Про Продажби"АД - Варна заради неизплатени трудови възнаграждения на работници и непогасени задължения за доставка на електроенергия. Двата иска се разглеждат в едно производство, след като Окръжният съд прецени, че са налице законовите предпоставки за служебното им съединяване.



За пореден път от страна на дружеството не бяха предоставени всички документи, необходими за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза. Съдът обяви, че с нарочно определение за последен път ще задължи „Евроманган“ да представи нужната документация и ще посочи в какъв срок трябва да бъде сторено това.

По искане на един от кредиторите бе допусната и допълнителна задача към назначената съдебно-счетоводна експертиза.

Следващото заседание по делото е насрочено за 29 октомври, от 11 часа.