Пеньо Пенев се подготвя за световното в Чили

Общо 36 „самураи“ участваха в тренировъчен лагер в Кранево

Пеньо Пенев се подготвя за световното в Чили

С участието на 320 състезатели по карате от страната и чужбина в Кранево се проведе традиционния летен тренировъчен лагер, организиран от БНФК и СК „Самурай“. Едноседмични занимания край морето водиха 36 представители на добричкият клуб, които в голямата си част са медалисти от национални шампионати и медународни турнири.



Гост-лектори в добруджанското селище бяха двама представители на Испания – държавата, която през последните години е сред водещите сили на планетата в карате спорта. Своите умения в дисциплината „ката“ демонстрира Франсиско Салазар – световен шампион през 2014 г. и вицесветовен от 2018 г. Последният е на 33 години, като очаканията са той да попадне в отбора на Испания за Олимпийските игри в Токио `2020. Вторият гост в Кранево бе друг изявен майстор от Иберийския полуостров – Фернандо Серано. Той е специалист в „кумите“ и е посещавал нееднократно страната ни. До класата и опита на каратеките успяха да се докоснат почти всички национални състезатели.

В отбора на България за световното първенство в Чили в края на октомври е включен добричлията Пеньо Пенев. В Южна Америка той единствен ще защитава родния трикольор на „ката“. Президентът и старши треньор в СК „Самурай“ сенсей Димитър Христов заяви, че подготовката в близост до Черно море е преминала ползотворно и е изпълнила предназначението си. Заниманията бяха три пъти дневно, като водещите състезатели, не само от нашият клуб, имаха възможност да подобрят спортната си форма за предстоящите изпитания до края на годината. Най-сериозното сред тях е турнира за купа „България“, за който сме подали заявка за домакинство. Той ще се състои в средата на октомври или началото на ноември. В зависимост от ангажираността на зала „Добротица“ надпреварата ще премине в Добрич или комплекс „Аквалайф“ в Кранево, сподели клубният шеф.