Над 500 посещения на занятия са регистрирали в летния детски клуб „Играй и учи”

Приключили са заниманията на летния детски клуб „Играй и учи” към Регионалната библиотека “Дора Габе”, съобщиха от културната институция.

Над 500 посещения на занятия са регистрирали в летния детски клуб „Играй и учи”

Това лято клубът е бил посещаван от 100 деца, а регистрираните посещения на различни занятия са 546. 


По повод приключването на летния клуб е била подготвена празнична програма със забавни игри и много танци. Децата, разделени по отбори, са мерили сили в различни предизвикателства. Истински интерес е предизвикала ръчно изработена пинята от доброволеца Савка Василева. Там всички са обединили сили в разкъсването на хартиената топка и са хапнали от вкусните бонбони, изпаднали от нея. 

По традиция участниците на летния клуб са написали лично послание за децата, които ще посещават клуба през следващата година и са го поставили в специално изработени от стара книга пътеки на времето. 

В края на събитието Добринка Митева е подарила на децата, от името на библиотеката, книгоразделители и разноцветни химикалки.

Екипът на библиотеката благодари на доброволците Савка Василева и Елена Христова, които са положили доброволен труд в Летния детски клуб. Културната институция отправя благодарности и на Савка Василева, която е направила няколко дарения и така детските занимания са станали по-разнообразни и атрактивни.