Дончевци отново останаха с човек по-малко, този път не оцеляха

„Устрем“ загуби с 2:3 първото домакинство за сезона срещу „Светкавица“ /Търговище/

Дончевци отново останаха с човек по-малко, този път не оцеляха

Направилият летящ старт на сезона в Североизточна трета лига тим на „Устрем“ /Дончево/, загуби злощастно с 2:3 първото си домакинство през есента. В мач от II кръг дончевци преклониха глава, не без помощта на главният съдия от Шумен, пред „Светкавица“ /Търговище/.  Над 200 зрители в добричкото предградие станаха свидетели на открит и оспорван мач, който бе далеч над нивото на предлаганите теренни условия.



„Мълниеносците“ се възползваха от грешка в отбраната на домакините и след по-малко от десет минути поведоха в резултата. Футболистите на „Устрем“ не се стъписаха и набързо изравниха след точен завършващ удар на Борислав Балчев, който отклони топката с глава. До почивката играта вървеше на приливи и отливи, а головите положения пред двете врати бяха рядкост. В началото на второто полувреме гостите заиграха по-активно и дейстията се развиваха предимно в половината на „Устрем“, чийто състезатели разчитаха на бързи контраатаки. При една от тях в 56-ата мин. Кристиян Димитров напредна на скорост през центъра и нанесе силен удар, след който топката срещна страничния стълб. Опасната ситуация пред вратата на съперника даде импулс на домакините, които започнаха да стават все по-настоятелни в атакуващ план.

Така се стигна до 76-ата минута, в която образцова атака на дончевци завърши с красив гол. Станимир Андонов получи в зоната на десния фланг, залъга двама бранители и с перфектен успореден пас намери малко зад точката за изпълнение на дузпа Николай Илиев. Полузащитникът овладя елегантно на гърди, с което елиминира съперников бранител и копна технично топката покрай закъснелият да го посрещне страж на „мълниите“ за 2:1. Домакините нямаха време да изживеят докрай радостта си, защото броени секунди след това главният рефер от Шумен изгони за втори жълт картон десния бранител Георги Георгиев. За отбелязване е, че подобно развитие спохожда дончевци във втори пореден двубой.

Наред с това реферът определено „обърна“ свирката в посока Търговище и започна да измисля всевъзможни нарушения пред наказателно поле на „Устрем“, с повод и без повод. В 88-ата мин. последва центриране и разбъркване във вратарското поле на домакините, където състезател на „Светкавица“ отклони топката в мрежата за 2:2. „Мълниеносците“ достигнаха до пълен обрат в 90-ата мин. при идентична ситуация, когато коженото кълбо отново премина през куп от играчи и се озова зад голлинията за крайното 2:3. Независимо от поражението, футболистите на „Устрем“ няма защо да се срамуват от представянето си, а усилията и старанието им бяха оценени подобаващо от зрителите по трибуните, сред които бе забелязан и кметът на община Добричка инж. Тошко Петков.