За първа тренировка се събират волейболистите

Треньорът Пламен Христов идва по-късно заради ангажираността си с националния отбор до 19 години

За първа тренировка се събират волейболистите

Първа тренировка от подготовката за новия сезон в Суперлигата ще направи утре мъжкия волейболен отбор на „Добруджа 07“. Дебютното занимание за сезона ще бъде водено от Пламен Великов, който освен помощник треньор е и технически директор в клуба. Причината за този ход е, че титулярният наставник Пламен Христов е ангажиран с националния юношески отбор на България до 19 години.



На „трикольорите“ им предстои участие на световното първенство в Тунис във възрастта, което ще премине в периода 20-30 август. Нашите са в предварителна група със съставите на Италия, Чехия, Иран и Колумбия. Сред избраниците на селекционера е централният блокировач от „Добруджа 07“ Теодор Йорданов. Двамата с треньора ще се присъединят към подготовката на добричлии в първите дни на септември. 

За дебютната тренировка на мъжката формация се очакват всички нови състезатели, заели местата на напусналите осем на брой играчи. За добруджанци през новия сезон ще играят разпределителите Иван Станев и Йордан Пеев, центърът Красимир Гайдарски, посрещачите Пламен Шекерджиев и Иван Петров. В тази група влизат познатите на добричката публика Жулиен Георгиев и Димитър Маринков. Диагоналът и посрещачът се завръщат в тима, след като в предния шампионат решиха да опитат късмета си в чужбина.

Фланелката на добричкия отбор ще продължат да носят Светослав Арнаудов, Александър Кордев,  Алекс Николов, както и възпитаниците на клуба - Николай Тодоров и Самуил Василев. Не е изключено в хода на подготовката да бъде привлечено още едно ново подкрепление, което да способства за вдигане нивото на конкуренция и повишаване класата на състава.