Очаква се до началото на следващата година да започне ремонтът на бул. „Добричка епопея”

„Ако управляващият орган прецени, че цялата събрана информация от нас, е достатъчна и готова, проектът ще стартира вероятно в края на тази или началото на следващата година”, каза пред Добрич Онлайн директорът на Дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ към Община град Добрич Петър Енев.

Очаква се до началото на следващата година да започне ремонтът на бул. „Добричка епопея”

Ремонтът на булеварда ще се извършва по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, по Оперативна програма „Региони в растеж”, като е свързан и с инвестиционната програма на Община Добрич. В рамките на проекта се предвижда цялостна рехабилитация на бул. „Добричка епопея” с нова асфалтова настилка, тротоари, ремонт на мостово съоръжение и изграждане велоалея.  



„В проекта сме включили бул. „Добричка епопея” като значима транспортна артерия в града. Това е единственият булевард, който през последните 30-40 години изобщо не е ремонтиран, но пък е определящ за града. Той свързва южната и северна транспортна вътрешноградска тангента като на самия булевард има мостови съоръжения, пътни възли, там е разположена болницата, ЖП гарата, така че неговата значимост е определяща”, заяви Петър Енев.

По думите му предвид състоянието на бул. „Дорбричка епопея” всички усилия ще бъдат насочени към възстановяването му. Първата стъпка вече е направена, а именно е проведена процедура за избор на изпълнител , съгласно Закона за обществените поръчки, за да не се губи излишно време. Очаква се в понеделник да излезе решението и да стане ясна фирмата, която ще се заеме с ремонтните дейности по булеварда.  „Естествено договорът е подготвен под условие, че бъде осигурено финансиране от Оперативната програма. В зависимост от окончателното одобрение на целия проект, ако нещата се развият бързо и климатичните условия позволят  някои от операциите ще бъдат започнати  още в края на тази година  , а финализирането им ще е през пролетта или началото на лятото на 2020 г.”, допълни Енев. 

Булеварда включва сложно мостово съоръжение, което е пътен възел над бул. „Трети март”, то е в доста амортизирано състояние, включен е и ремонт на подлеза на ЖП гарата, заради пожар, който допълнително е увредил конструкцията му.  „Има доста сериозни интервенции от гледна точка на строително-монтажните работи на бул. „Добричка епопея””, каза в заключение  директорът на Дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ към Община Добрич Петър Енев.