За втора победа през сезона се настройват „жълто-зелените“

Входът за зрители за срещата със „Септември“ /Тервел/ е свободен

За втора победа през сезона се настройват „жълто-зелените“

Футболистите на „Добруджа“ се настройват да запишат втора поредна победа в първенството на Североизточна трета лига. В мач от II кръг на стадион „Дружба“ от 18,00 часа в събота гостува състава на „Септември“. Входът за зрители за двубоя с тервелчани е свободен. Главният мениджър и старши треньор в добричкия клуб Светослав Петров заяви, че подготовката за срещата преминава нормално и всички състезатели тренират на високи обороти. Изключение прави единствено вратарят Димитър Илиев, който е измъчван от болки в коляното и ще почива две седмици. С вирусно заболяване е и Кристиан Пешков, а решение дали ще попадне в групата за мача ще се вземе часове преди началото му. Амбицирани сме да зарадваме хората, които ще дойдат да ни подкрепят и да се поздравим с успех. Допуснатите четири гола в нашата врата при победата с 6:4 при гостуването на „Светкавица“ /Търговище/ отдавам на младостта и спадът на концентрация през второто полувреме. Подобни симптоми имаше и в контролите през лятото, като проблемът не е от физическо, а по-скоро на ментално ниво. Затова трябва да сме настоятелни през целия мач и да не допускане подобни колебания. Колкото до това дали се вълнувам от това, че ще дебютирам като старши треньор на стадион „Дружба“, такова чувство може би съществува, но в друг аспект. Или казано по друг начин, то е свързано с нормалното желание за победа в мен, сподели Св. Петров.




Той призова привържениците на отбора да дойдат на стадиона, за да подкрепят футболистите, и да видят отбор, който ще се стреми да побеждава до последната минута. Неслучайно входът за зрители е свободен, за да могат хората от Добрич и Тервел да станат свидетели на оспорван двубой. Имаме информация за състава на „Септември“, като наш човек наблюдава първата им домакинска среща на старта на сезона. Оптимист съм както за изхода от предстоящия двубой, така за присъствието ни в шампионата. Наясно съм, че до края на 2019 г. ситуацията ще е тежка, но от друга страна щеше да е жалко този млад състав, който градим, да не започне участие в Трета лига. Благодарение на ангажираността на членовете на УС, като най-дейни сред тях са президентът Валентин Василев и Христо Павлов, нещата постепенно се случват. Колкото и усилия да им струва, от ръководството осигуряват средствата за неотложни разходи, което ни дава надежди за бъдещето, заключи Св. Петров.

Програма за срещите от II кръг в Североизточна трета лига - 17.08 /събота/,18,00 ч.: Добруджа - Септември, Хитрино - Кубрат, Тополи - Суворово, Ботев /Н. пазар/ - Шумен 2007; 18.08 /неделя/, 18,00 ч.: Устрем /Д/ - Светкавица, Бенковски /Бяла/ - Калиакра, Черноломец /П/ - почива.