Десет от Дончево преминаха победоносно през Каварна

Кристиян Димитров и Станимир Андонов се разписаха за „Устрем“ срещу „Калиакра“

Десет от Дончево преминаха победоносно през Каварна

Още на старта на първенството в Североизточна трета лига тимът на „Устрем“ /Дончево/ загатна за високите си амбиции през новия сезон. Дончевци изковаха сладка победа с 3:1 на терена на „Калиакра“ /Каварна/, която дойде с човек по-малко цяло второ полувреме.



Българското „Каляри“ поведе в резултата в 5-ата мин. чрез Венцислав Желев, който получи флангово центриране и насочи технично топката в долния десен ъгъл на вратата – 1:0. Въпреки негативното развитие, гостите се активизираха и също показаха зъби. В 11-ата мин. Станимир Андонов шутира фронтално с левия крак, но топката срещна гредата. Възможност да изравни след половин час игра се откри и пред Кристиян Димитров, като след негов удар коженото кълбо профуча на 20-30 сантиметра край страничния стълб. Съдията от Варна до голяма степен бе на път да облекчи задачата на домакините, след като изгони пресилено капитана на „Устрем“ Любомир Колев в 45-ата мин. на двубоя. Причината бе, че опитният бранител отиде да поиска обяснение защо не наказа състезател на домакините след грубо влизане в центъра на терена срещу Кристиян Димитров, което можеше да доведе до сериозна контузия.

Независимо че останаха в числено намален състав, след почивката дончевци показаха характер и надиграха по всички показатели своя опонент. В 50-ата мин. Кр. Димитров изпрати топката в страничната греда след диагонален шут, но 15 минути по-късно равенството бе възстановено. Станимир Андонов получи от дясно в близост до тъчлинията и след 25-метров дрибъл се озова около пеналтерията, където вкара силния си ляв крак в действие за 1:1. В 73-ата мин. дойде ред и на Кристиян Димитров да се разпише. С мощен пробив през центъра той разсече неориентираната съперникова отбрана и пусна топката в далечния ъгъл на каварненския вратар. Малко след това домакините бяха на път да изравнят след неразчетеното излизане на съперниковия страж. Последва самопожертвователна намеса на Владислав Овчаров, избил насочената към опразнената врата топка. Точка на спора сложи отново Кр. Димитров, засякъл в 86-ата мин. с глава прецизно центриране на Ст. Андонов за 1:3, с което подпечата първата победа на своите в областно дерби за сезона.

Футболистите на „Устрем“ можеха да си тръгнат с още по-солидна преднина при визитата край морето, но не съумяха да се възползват максимално от грешките на състезателите на домакините, които изглеждаха тромави, мудни и в недобра физическа кондиция. Във II кръг „Калиакра“ гостува на „Бенковски“ /Бяла/, а на терена в Дончево домакините приемат „Светкавица“ /Търговище/.