С три точки си тръгна „Добруджа“ от първото гостуване

Добричлии записаха 6:4 в своя полза на терена на „Светкавица“ /Търговище/

С три точки си тръгна „Добруджа“ от първото гостуване

Ударно начало на сезона в Североизточна трета лига беляза отборът на „Добруджа“. Добричките футболисти спечелиха с 6:4 на старта при гостуването на „Светкавица“ /Търговище/. Началото на мача на стадион „Димитър Бурков“ не предвещаваше подобен бурен завършек и изразителен резултат, който е рядкост дори за третото ниво за футбола у нас. Интрига в срещата имаше до първото изравнително попадение на „мълниеносците“, чийто сили стигнаха до 1:1 след около 25 минути игра.


По-активните действия на „жълто-зелените“ след началния съдийски сигнал им позволи да открият в 20-ата мин. чрез Кристиян Петков. Нападателят получи хубав извеждащ пас и останал сам срещу съперниковия вратар го преодоля за 0:1. Радостта на домакините от изравнителния гол трая кратко, като виновник за това бе Денис Кадир. На два пъти в 27-ата и 39-ата мин. той намери пролуки в търговищката защита и доведе нещата до 3:1.

Головата фиеста продължи и след почивката, като тон за това дадоха отново добруджанци. До 55-ата мин. резултатът набъбна до 5:1 за гостите от Добрич, като точни бяха Тодор Паланков от дузпа и Янчо Андреев. Въпреки това футболистите на „Светкавица“ не вдигнаха бялото знаме и в рамките на две минути – между 80-ата и 82-ата превзеха вратата на своите гости, за да намалят до 3:5. Малко след това младият нападател Галин Стоянов отбеляза нов гол за „жълто-зелените“, а секунди преди края на мача домакините отново намалиха за крайното 4:6.


Дъждът от голове определено се хареса на зрителите по трибуните, сред които имаше и 30-ина верни привърженици от Добрич. Във II кръг на стадион „Дружба“ гостува тимът на „Септември“. Тервелчани записаха също победа на старта, като се наложиха с 3:2 у дома над „Тополи“.

За „Добруджа“ играха: Ив. Василев, Ив. Вихренов, М. Венков, М. Дичев, С. Митев, Т. Паланков, Д. Кадир /Ст. Митев/, Ян. Андреев /Пл. Шестаков/, Г. Стоянов, Ан. Вълчев, Кр. Петков /Ал. Георгиев/.