Училището за шампиони изпрати отново медалистите на възстановителен лагер

Заключителният прием в СУ „Г. С. Раковски“ за незаетите места започва на 20 август

Училището за шампиони изпрати отново медалистите на възстановителен лагер

Ръководството на Спортно училище „Г. С. Раковски“ не изневери на традицията през последните години и възнагради с летен възстановителен лагер най-заслужилите си възпитаници с успехи през годината. Това са шампионите и медалистите в отделните дисциплини, както и тези с най-добри постижения в учебния процес.



За пълноценен отдих е избрана база на брега на Черно море между Балчик и КК Албена. В първата група влизаха състезатели по борба и бокс, а във втората смяна край морето в момента се намират представителите на вдигането на тежести, художествена гимнастика, хандбал и лека атлетика. За това информира директорът на училището за шампиони в Добрич Николай Дяков.

Правим необходимото да създаваме условия и да даваме стимули за развитие на всички наши възпитаници. В това могат да се убедят както новопостъпилите ученици, така и тези които тепърва смятат да продължат обучението си в СУ „Г. С. Раковски“. Заключителният прием за запълване на незаетите места от 5 до 9 клас при нас е в периода 20-25 август. Това е така, защото новата учебна година в профилираните спортни училища в България започва на 1 септември. Бъдещите попълнения ще имат шанса да получат допълнителна специалност, свързана най-общо с националната сигурност. За целта сме направили съответните постъпки за корекции в учебната програма пред ресорните министерства - МОН и ММС, сподели Николай Дяков.