От стадиона на „мълниите“ започват кампанията добруджанци

С областно дерби стартира първенството в Североизточна трета лига

От стадиона на „мълниите“ започват кампанията добруджанци

Футболният отбор на „Добруджа“ започва участието си в първенството на Североизточна трета лига от терена на „Светкавица“ /Търговище/, отреди тегления днес жребий в ЗС на БФС – Варна. Мачовете са насрочени за 10 и 11 август, като тепърва тимовете домакини ще обяват дните, в които ще приемат съперниците си.



Иначе на североизток през есента ще се изявяват четири състава от Добричка област. Освен „жълто-зелените“, гост в този дебютен кръг е и отбора на „Устрем“. Още на старта дончевци ще трябва да изпитат тръпката и ще се настройват за битка в регионалното дерби на терена на „Калиакра“ /Каварна/. Любопитното е, че добруджанци водят мачовете на „Устрем“, което означава, че във втори кръг на визита в Дончево ще бъдат „мълниеносците“. В Добрич пък във II кръг ще се изявява единайсеторката на „Септември“.

Тервелчани от своя страна започват есенните изяви със среща у дома срещу „Тополи“ от Варненска област. Общият брой на отборите, които ще спорят в шампионата, е 14. Новите попълнения в групата са „Черноломец“ /Попово/ и „Шумен 2007“ от Шумен. Другият любопитен момент е, че тимовете ще разполагат с електронни картотеки, като актуалната информация от двубоите ще постъпва в реално време в ЗС на БФС – Варна, а оттам в масива от данни на футболната централа. С този подход се цели да отпаднат редица формалности и да се облекчи работата на служебните лица, ангажирани с провеждането на дадена среща.