Добруджа и Изида ще участват във футболния турнир "Петър Боянов"

Живата легенда на Левски Божидар Искренов – Гибона, ще открие шестото издание на футболния турнир в Албена „Петър Боянов”. Това ще стане на 2 септември от 9 часа на централния стадион в курорта.

Добруджа и Изида ще участват във футболния турнир "Петър Боянов"

Традиционната проява отново събира едни от най-добрите клубове от страната. До 6 септември ще бъдат излъчени шампионите в три възрастови групи - при юношите младша възраст, родени през 1996 г., както и при децата – родени през 1997 г. и 2000 г.


 

При най-малките ще участват Изида, Литекс, Славия и варненските Спартак и Черно море.

 

При по-големите от набор ‘97 своите футболни умения в група „А” ще покажат Левски, Локомотив Сф, Шумен и Черно море. В другата група ще спорят Добруджа, Литекс, ЦСКА и Черно море II.

 

В две групи са разделени осемте тима и при най-големите. В "А" попадат: Пирин, Локомотив Пд, Спартак Вн и ЦСКА, а в "Б" са Векта Пд, Ботев Пд, Добруджа, Черно море Вн.

 

Закриването ще се проведе на 6 септември. Най-добрите отбори ще получат купи и медали. Организаторите на футболния турнир – братята Боян и Радослав Боянов, ще връчат индивидуални награди във възрастовите групи за най-полезен защитник, вратар, полузащитник, нападател, най-техничен футболист, за феърплей и голмайстор. Ще бъдат раздадени флагчета, топки от БФС, децата ще получат фланелки с логото на турнира, а треньорите – ризи, на които също е емблемата на футболната проява.