Зам.-кметът Елка Димова: Усещаме сериозна помощ от страна на Общинската полиция

“Мога да кажа, като част от администрацията, че ние усещаме много сериозна помощ от страна на Общинската полиция”, заяви зам.-кметът Елка Димова след коментар от страна на гражданин.

Зам.-кметът Елка Димова: Усещаме сериозна помощ от страна на Общинската полиция

На публичното обсъждане за промяна на местния бюджет мъж от Добрич заяви, че не е усетил помощта от страна на Общинската полиция.



Той попита колко акта са направени за неправилно пресичащи пешеходци, хвърлени фасове от цигари на пътя и за залепени информационни съобщения на нерегламентирани за това места. 

Елка Димова коментира, че гражданите би трябвало досега да са усетили ползата от Общинската полиция. 

Като пример тя даде съботните базари, които се провеждат на Битака в Добрич. По думите й, когато е нямало Общинска полиция е било почти невъзможно да осъществят таксуване, контрол или да регламентират дейността на базарите. В момента те се провеждат без проблем, с регламентирани  работни места и таксуване. “Въведе се един много добър ред”, каза зам.-кметът по „Финанси и общинска собственост".

Елка Димова подчерта и факта, че Общинската полиция е направила възможна дейността на репатриращ автомобил в града. Тя беше категорична, че ползите от регулирането на неправилното паркиране са за града и администрацията.

Зам.-кметът коментира още, че от Общинската полиция са били в полза и за Синята зона в града.

“Преди присъствието на Общинска полиция беше почти невъзможно събирането на каквато и да е такса по улица “Гоце Делчев”. Служителите от Синя зона се страхуваха да влязат, да изкарат касовия апарат и да таксуват. Получаваха много заплахи и обиди”, каза Димова. 

По думите й откакто има Общинска полиция мястото по улица “Гоце Делчев” вече работи като Синя зона. 

Относно лепенето на рекламни афиши на нерегламентирани места, зам.-кметът сподели, че процедурата за глобяване е сложна. “Човекът, който извършва действието, трябва да се залови на място. Там по-скоро вървим към призоваване на гражданска съвест”, каза тя и уточни, че периодично тези места се почистват. 

В заключение Елка Димова припомни, че служителите на Общинската полиция в Добрич са седем и посочи, че те дават всичко от себе си, за да свършат добре работата си.