Международният фестивал-конкурс “Надежди, Таланти и Майстори” ще се проведе в Добрич и Албена

Музиканти от 18 държави се представят в XVI–я Международен младежки фестивал-конкурс “Надежди, Таланти и Майстори”.

Международният фестивал-конкурс “Надежди, Таланти и Майстори” ще се проведе в Добрич и Албена

Фестивалът-конкурс е част от националните културни събития на България и ще продължи от 3 до 14 септември в Добрич и Албена. Кметът Детелина Николова ще открие музикалния форум на 3 септември от 18.00 часа в Концертна зала “Добрич”.


 

В продължение на 11 дни на сцените в Добрич и Албена ще се изявят 236 таланти от 18 държави. В конкурсната и фестивална програма ще участват изпълнители от България, Австрия, Азербайджан, Германия, Казахстан, Кипър, Китай, Оман, Румъния, Руска Федерация /Русия, Башкортостан, Карелия/, САЩ, Словения, Турция, Унгария, Хонконг, Швейцария, Южна Корея, Гърция.

 

Изпълненията ще бъдат оценявани от авторитетно международно жури с председател проф. Виктор Чучков.

 

В богатата програма са включени изпълнения на солисти на всички родове и видове инструменти, клавирни дуа, камерни инструментални ансамбли, хорове, оркестри.

 

Един от акцентите в програмата е юбилейният концерт на знаменития български цигулар Йосиф Радионов по повод неговата 60-годишнина.

 

Фестивалната програма включва и уникалния концерт на международното жури и гости на конкурса на 12 септември от 18.00 часа в Концертна зала “Добрич”.

 

Награждаването и галаконцерта на лауреатите на 16–то издание на “Надежди, таланти и майстори” е на 14 септември от 17.00 часа в зала “Добрич”.

 

Престижният фестивал се организира от Община Добрич, КК “Албена”, Туристическа агенция “Романтик Тревъл” от Санкт Петербург, от Съюза на българските композитори, Съюза на българските музикални и танцови дейци и Съюза на концертните дейци на Руската федерация.