Децата от „Еко лято“ научиха за 100-те национални туристически обекта, посетиха и „Евксиноград“

Програмата „Еко лято“ на Общинския младежки център „Захари Стоянов“ е към своето приключване

Децата от „Еко лято“ научиха за 100-те национални туристически обекта, посетиха и „Евксиноград“

Дейностите запознаха на 17 юни и ще продължат до 31 юли. Тази година в програмата беше заложено децата да бъдат запознати със 100-те национални туристически обекта на България чрез кратки презентации, за да придобият повече знания за красивите места в страната, както и желание да ги посетят.



Организаторът в ОМЦ „Захари Стоянов“ Силвия Венелинова сподели за Добрич Онлайн, че децата са приключили с обучението и вече знаят интересни факти и информация за националните обекти.

Допълнително те са имали организирано образователно посещение до Двореца „Евксиноград“. „Той не е включен в 100-те национални туристически обекта на България, но на децата им беше интересно  да го посетят“, каза Силвия Венелинова.


Като интересен факт тя посочи, че към Двореца в „Евксиноград“ е била първата и последната, към този момент, държавна винарна. 

Участниците в програма "Еко лято" са научила повече за историята на България, благодарение на образователната им разходка до Двореца, който се намира от северната страна на Приморския парк на град Варна. 

В „Еко лято“ тази година се включиха над 80 деца и младежи.