Художникът Светозар Чилингиров представя изложба живопис в „Двореца” в Балчик

От 19 до 31 юли в галерия „Тихото гнездо” в ДКИ КЦ „Двореца” – Балчик ще бъде представена изложба живопис на художника Светозар Чилингиров.

Художникът Светозар Чилингиров представя изложба живопис в „Двореца” в Балчик

Той е роден в гр. Шумен на 22.02.1969 год. Средното си образование завършва в ЕСПУ “В.Левски” в Шумен, а висшето във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, Факултет ПИИ специалност “Живопис” при Проф. Александър Терзиев през 1996 година. От есента на същата година до 19.10.2000 г. преподава изобразително изкуство в СОУ “Сава Доброплодни”, а понастоящем е доцент- доктор в катедра „Визуални изкуства, теория и методика” на ШУ “Еп. К. Преславски”- педагогически факултет гр. Шумен.



Работи в областта на изящната живопис, като предпочита да работи в жанровете „Фигурална композиция”, „Пейзаж”, „Интериор” и „Портрет”. Негови картини са в частни колекции в страната и Холандия, Германия, САЩ, Норвегия, Турция и др.

Като член на ДШХ от 1996, участва във всички изяви организирани от дружеството. Носител е на множество национални и регионални награди. 

Гостите на „Двореца” ще имат възможността да се докоснат до творчеството на художника тази вечер (19 юли), от 18 часа в Галерия „Тихото гнездо”. Експозицията ще може да бъде разгледана до 31 юли.