Срещу ЦСКА на старта се изправят юношите до 15 години

Избраниците на Павлин Тодоров ще проведат тренировъчен лагер в Сливен

Срещу ЦСКА на старта се изправят юношите до 15 години

Юношеският отбор на ФК „Добруджа“ до 15 години ще гостува на ЦСКА в първи кръг на новото първенство в Елитната група на страната. Това отреди тегления жребий в БФС, като добричките таланти ще стартират участието си в надпреварата на 24 август в столицата. Седмица по-късно „жълто-зелените“ се изправят у дома срещу „Септември“ /София/.


Треньор на добруджанци е Павлин Тодоров, който събра избраниците си за първа лятна тренировка още на 4 юли. Надявам се да се подготвим добре за шампионата и да не отстъпваме на съперниците. Пред момчетата се предоставя шанс за развитие и възможност да се конкурират на равни начала с връстниците си от водещите школи в България. Наред с това трябва да ги подготвяме за мъжкия футбол, което за мен е водещо в работата ни. Нормално е да има, както победи така и загуби, през които всеки млад състезател неизменно преминава, а от друга страна те са част от изграждането му като футболист. Ще разчитам на момчетата, играли през миналия сезон в зоналната група с по-големите /родени през 2004 г./, където натрупаха ценен опит. Съществена част от подготовката ни ще протече в Сливен от 9 до 21 август, където ще се включим в организирания от БФС традиционен тренировъчен лагер, разкри младият наставник.

Програмата в града под Сините камъни предвижда добруджанци да направят контролни срещи с връстниците си от „Черноморец“ /Бургас/ - 11 август, „Спартак“ /Плевен/ - 15 август и „Асти АБ“ /Хасково/ - 19 август. До тогава добричките юноши ще изиграят поне две проверки. Първата от тях вече се състоя преди ден на собствен терен, а водения от Павлин Тодоров състав се наложи с 4:2 над „Олимпик“ /Варна/. Точни за домакините бяха Велизар Ташев, Радослав Колев, Даниел Стоянов и Димитър Димитров. В близките дни „жълто-зелените“ могат да направят спаринг с друг отбор от морската столица. Това е единайсеторката от набор `2005 на „Черно море“, подготвяща се под ръководството също на познат треньор - Станислав Стоянов.