Представят изложбата “Пътешествие към душата” на Пиерина Монтиглио в „Двореца” в Балчик

„Тази изложба е плод на необходимостта ми за изразяване и желанието ми да разсъждавам. Да можеш да се припознаеш в произведението, да се преоткриеш в чувството, което е било част от живота ти”, споделя художничката.

Представят изложбата “Пътешествие към душата” на Пиерина Монтиглио в „Двореца” в Балчик

Идеята на експозицията е докато зрителят се наслаждава на картините да се свърже с чувствата си, да съживи моментите и да използва всичко това като възможност да се развива. „За да започне човек това пътешествие, трябва да има кураж, да забрави за егото и страховете си. Аз предприех моето пътуване към душевността без да се връщам назад, всичко за мен започна, когато открих отговори на моите вътрешни търсения, които ми пречеха да бъда щастлива, да имам балансиран живот и да достигна щастието”, казва още Пиерина Монтиглио


Художничката е от артистично семейство - дядо й се отличавал със способността си да рисува, а майка й още от дете е запалила у нея интереса към пластичните изкуства. С времето стилът й се променил, но тя винаги е пазела у себе си желанието да изразява чувствата си по начин, по който и наблюдателят да има усещането, че е част от нейните произведения.

Интересът й не се съсредоточава единствено върху живописта или дизайна, а клони и към скулптурата, златарството, занаятчийството, защото тя е отворена към нови техники и стилове, които й помагат да разгърне таланта си.

Гостите на ДКИ КЦ „Двореца” – Балчик ще имат възможността да се насладят на творбите на Пиерина Монтиглио от 5 – 18. 08.2019 г. галерия “Тихото гнездо”