Разрешиха протеста в Добрич срещу шистовия газ

Над 700 човека досега са потвърдили във Фейсбук, че ще участват в протеста пред Областна управа - Добрич. Още близо 500 заявяват, че може би ще присъстват.

Разрешиха протеста в Добрич срещу шистовия газ

Инициативен комитет "Добрич против шистовия газ" днес е бил уведомен от Община Добрич, че получава разрешение за провеждането на заявения протест.


 

Несъгласните с решението американската фирма Шеврон да проучва и добива шистов газ в Добруджа ще се съберат утре (четвъртък) от 12.00 часа пред Областна управа - Добрич. Протестът ще продължи до 14 часа.

 

Желаем управляващите тук, на местно ниво, да излязат и да разговарят с нас на протеста, заяви за Добрич Онлайн Свилен Киров - член на Инициативен комитет "Добрич против шистовия газ".

 

Освен в Добрич, протести срещу решението на правителството ще се проведат и в други градове на страната - София, Варна, Силистра.

 

Замърсяването на водата, почвите и въздуха би имало катастрофални последици за земеделието и туризма в Добруджа, категорични са в позицията си срещу шистовия газ от инициативния комитет.