Добруджанци вкараха два на „Меджидия“

На стадион „Дружба“ в събота гостуват юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/

Добруджанци вкараха два на „Меджидия“

Футболният отбор на „Добруджа“ започна контролите през лятната подготовка с победа 2:0 над румънския ФК „Меджидия“. Днешната среща на стадион „Дружба“ закъсня с 15-ина минути по вина на гостите, но това не попречи да се получи коректен и сравнително добър спаринг предвид горещото време. За първи път „жълто-зелените“ бяха водени от главният мениджър Светослав Петров, който тепърва ще налага игровите си идеи.


Всички добрички състезатели, които се появиха на терена, проявиха желание и старание, което бе валидно в пълна степен за младите момчета в състава. Отсъстващи бяха единствено вратарят Димитър Илиев, който все още не е в необходимото кондиционно състояние, и получилият травма в началото на седмицата Кристиан Пешков. Попаденията за добруджанци реализираха две от новите попълнения, като головете бяха изработени през първото полувреме. За 1:0 в 34-ата мин. се разписа Александър Георгиев, който оползотвори флангово подаване на Янчо Андреев. На 2:0 в 43-ата мин. покачи Антоан Вълчев след самостоятелна акция и фронтален шут от около 20 метра.

На игралното поле през втората част се появиха всички налични добрички футболисти, които създадоха няколко добри възможности, но до нов гол така и не се стигна. Своите шансове да намалят имаха и гостите, проявили също несъсредоточеност при завършващият удар. Втората лятна контрола на „Добруджа“ е отново на стадион „Дружба“ в събота. Тогава от 11,00 ч. „жълто-зелените“ се изправят срещу юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/, участващи в Елитната група на България.