„Добруджа“ открива контролите срещу „Меджидия“

Ръководството на клуба се събира, за да решава неотложни въпроси

„Добруджа“ открива контролите срещу „Меджидия“

Футболният отбор на „Добруджа“ ще изиграе на 17 юли /сряда/ дебютна контролна среща от подготовката за есенните битки в Североизточна трета лига. Първи съперник на „жълто-зелените“ през лятото е румънския ФК „Меджидия“. Началният съдийски сигнал на проверката ще бъде даден в 11,00 часа на стадион „Дружба“. Главният мениджър в добричкия клуб Светослав Петров възнамерява да даде шанс за изява на всички налични състезатели. Или на тези, които започнаха тренировки с отбора още в началните дни през подготвителния период.



Поне засега няма нови футболисти, както и напускащи, което на този етап се възприема като положителен момент. Групата за есенния полусезон ще наброява максимум 21 играчи, сред които влизат петима юноши от ДЮШ. Предвид бюджета, с който разполагаме, нови попълнения трудно бихме ангажирали, дори да имаме желание да внесем определени корекции. Надявам се по време на насроченото за сряда вечерта заседание на Управителния съвет на клуба, членовете на ръководният орган да вземат отношение по някои неотложни въпроси и да набележат конкретни мерки за отпадане на неизвестните. В това число влиза планираната реорганизация при подрастващите в школата, сподели Св. Петров.

Идният уикенд добруджанци ще направят втора контрола през паузата. На 20 юли /събота/ за спаринг в Добрич са поканени юношите старша възраст на „Черно море“ /Варна/. Седмица след това „жълто-зелените“ излизат у дома срещу юношите до 19 години на „Лудогорец“ /Разград/. На 31 юли „Добруджа“ ще играе с „Тополи" от Варненска област, а на 4 август с друг съперник на североизток - „Хитрино“.