Лятна академия в Добрич ще учи децата на безопасен контакт с водата

Инициативата се организира съвместно с Българския Червен кръст в Добрич и лятна академия за деца „Джуниър”

Лятна академия в Добрич ще учи децата на безопасен контакт с водата

 Те ще предлагат организирана работа по методиката на БЧК за превенция на водния травматизъм „Приятели с водата”. 


От пресцентъра на БЧК съобщават, че програмата е подходяща за деца на възраст от 1-ви до 4-ти клас и формира култура на  поведение за безопасен контакт с водата. Под ръководството на инструктор по водно спасяване и доброволци на БЧК,  децата ще имат възможност да изградят  начални плувни умения, да усвоят знания за опасностите при къпане и плуване, да познават начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Организационната форма на процеса на обучение е теоретико-практическа. Заниманията ще бъдат представени посредством интерактивни методи под формата на симулации,  игри и беседи по темата.                                             

Програмата е интегрирана в плана за работа с децата от лятната академия „Джуниър”. Продължителността ще бъде 8 седмици с планирани занимания на плувен басейн  по 4 часа един път в седмицата. 

Таксата за достъп на децата до плувния басейн ще бъде осигурена от Българския Червен кръст и академия „Джуниър”, а обучителните помагала са предоставени безвъзмездно от хуманитарната организация в Добрич.           

Инициативата ще се реализира с участието на Слави Михов -  доброволец на БМЧК, правоспособен воден спасител и представител на лятната академия. 

Обучението ще започне на 10 юли от 9.30 часа на плувния басейн в комплекс  „Хиподрума”. Телефон за записване за участие - 0896/710 345.

Плуването е един от най не агресивните спортове, подходящ и за превенция срещу заболявания на опорно-двигателния апарат.