Румънци грабнаха купа „Фламинго гранд“

Български бриджори дръпнаха в „Конгрес Албена“

Румънци грабнаха купа „Фламинго гранд“

Румънските топ състезатели Флорин Сафта и Адриан Филимон спечелиха първото място в турнира за купа ”Фламинго гранд”, предхождащ големия двойков ‘‘Конгрес Албена” по време на 37-я международен бридж фестивал ”Албена `2019”. На второ място край морето останаха българските бриджори Пейчо Чолаков и Антон Антонов. А до третата позиция се добраха шампионите от турнира за смесени двойки Анна Лекова и Емануил Гогев. Четвърти са съответно германските национали Андрея Рейм и Ролф Кюн.



Междувременно беше сложено началото на най-масовата двойкова проява на Фестивала - престижният двойков турнир “Конгрес Албена”, който ще протече в рамките на три дни. След първата сесия на надпреварата в класирането поведе софийският тандем Златко Неделчев - капитан на българския национален отбор в категория "Сеньори", и Красимир Симеонов. Непосредствено след тях е друга българска сеньорска двойка - Миролюб Марков и Цоло Цолов /София/. А трети е българо-румънският тандем Свилен Стойчев /Русе/ и Адриан Конеа.

Умения в турнира демонстрира и европейския шампион от Истанбул Диян Данаилов, който с партньора си Борислав Борисов /Бургас/ е на временното 23-о място. Другият наш европейски първенец - Джери Стаматов е почетен гост на фестивала, но предпочете да почива в този турнир. Днес е втората квалификационна сесия на "Конгрес Албена", а утре са финалите. Според регламента, първите 14 двойки в класирането от двете квалификационни сесии ще спорят за големите награди във финал "А", а останалите двойки ще се състезават за призовете във финали "В" и "С".