Млади музиканти от Шабла участваха в изнесени творчески занимания в град Стара Загора по проект

Ученици от школата по духова музика към НЧ „Зора 1894“ и деца от школата по музика към СУ „Асен Златаров“ гр. Шабла, заедно със своите ръководители, участваха в изнесени творчески занимания в гр. Стара Загора по проект “Равни възможности за нашите деца чрез партньорство и образование в мултикултурна среда”.

Млади музиканти от Шабла участваха в изнесени творчески занимания в град Стара Загора по проект

От 16 до 21 юни младите таланти репетираха ежедневно, псетиха Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ и свириха заедно с музикантите от оркестъра към училището. Учениците посетиха и Държавна опера гр. Стара Загора.



Въпреки ежедневните репетиции, свободнто време децата използваха за забавления и за игра на тенис на корт. Изнесените творчеки занимания преминаха в дух на разбирателство, партньорство и толерантност.


В рамките на проекта от 24 до 29 юни тридесет и пет ученици от Детския танцов състав „Бърборино”, към школата по народни и етно танци към НЧ „Зора 1894“ гр. Шабла и ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Дуранкулак, репетираха на сцена, наблюдаваха демонстрационни репетиции, участваха в концерти и разучаваха нови хора. Техните занимания  приключиха с участие в Международния фестивал на изкуствата «Лятна дъга» – К.К. Китен.  Публиката прие много добре изпълненията на ДТС "Бърборино". Децата изиграха танците "Джиновски", "Тракийско настроение" и "Добруджански ритми". На последния концерт представянето на танца им завърши със специален поздрав от организаторите на фестивала и връчване на грамота . Въпреки натоварването, всяка свободна минута се използваше за отмора в бассейна или на морето. Децата се чувстваха много добре. Запознаха се с други деца със сходни интереси. Участието във фестивала беше полезено с обмяната на опит както за танцьорите, така и за техните ръководители.

Участието на децата в международния фестивал и изнесените обучения допринесе за сплотяване на учениците и ги мотивира да продължът да участват в школите и след приключване на проекта.