Фотографии от магнетичния подводен свят на Черно море представят в Художествената галерия в Добрич

В изложбата "Подводния свят на Черно море" на Тодор Димитров са представени 35 фотографии на подводни обитатели, пейзажи, панорами, подводни модели и „over – under” композиции обединяващи два свята – над и под водата.

Фотографии от магнетичния подводен свят на Черно море представят в Художествената галерия в Добрич

Снимките са селекция от най-добрите кадри, снимани през последните 10 години. Кадрите включени в изложбата са заснети изцяло на свободно гмуркане по цялото Българско Черноморско крайбрежие.



Името на варненския фотограф нашумя, след като само преди няколко месеца той спечели един от двата най-престижни световни конкурси за подводна фотография.

Тодор Димитров е потомствен варненец и от ранна детска възраст е в непрестанен контакт с морето. Художник по образование, работи като графичен дизайнер. През свободното си време практикува свободно гмуркане и подводна фотография. Чрез своите кадри иска да покаже подводния свят от един по-различен ъгъл, използвайки иновативен подход и различни творчески техники.

През последните години той е носител на редица награди от Международни конкурси. През 2019 печели 1-во място в категория Compact в един от най престижните конкурси в света по подводна фотография - Our World Underwater. Конкурсът се провежда в Чикаго и се смята за „суперкупата“ в този вид конкурси.

Изложбата ще бъде официално открита на 4 юли от 17,30 в Художествена галерия – Добрич.