Известни са първите призьори в Албена

Бридж надпреварата край морето продължава по програма

Известни са първите призьори в Албена

Началото на 37-я международен бридж фестивал "Албена `2019“ беше сложено от Фриц Фелдмаер - генерален мениджър на петзвездния хотелски комплекс "Фламинго Гранд", който приветства всички участници в надпреварата. В едноименното ваканционно селище се изигра и първият двойков турнир от програмата. В него триумфираха състезателките от женския национален отбор на България - Мариана Рибарска и Даниела Григорова /София/, следвани от варненските доайени на бриджа Добрин Райков и Валентин Иванов. На трето място се класира силната руска двойка Дмитрий Фазуненко и Константин Финагин.




Фестивалът продължава с втория едносесиен двойков турнир, в който резултатите ще бъдат пресмятани в импове, а утре след обяд ще започне третият. В петък от 15,30 ч. е блиц отборният турнир /7 кръга по 4 игри/, а в почивните събота и неделя е очаквания с нетърпение от всички дами двусесиен турнир за смесени двойки, чийто призьори ще станат притежатели на купите на организаторите от спортен клуб ''Дама купа".

Идният понеделник е предвидено да стартира едносесийния двойков турнир за купите на домакините от хотелски комплекс "Фламинго Гранд". А в следващите три дни борба за надмощие в най-масовата проява - открития двойков форум "Конгрес Албена", ще водят всички звезди завърнали се от откритото европейско първенство в Истанбул. За десерт на финала от програмата е оставено най-престижното състезание - открития отборен турнир, който ще бъде излъчван директно в световният бридж сайт "Bridge Base Online" /BBO/.