С изложба започнаха Дните на руската култура в Добрич

Дните на руската култура започнаха с изложба в Художествената галерия в Добрич, в която са представени 39 творби на пет художници от различни поколения.

С изложба започнаха Дните на руската култура в Добрич

Изложбата може да бъде разгледана до 28 юни в културната институция.




Президентът на "Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни" Андрей Галкин коментира на пресконференция, че всяка година се стремят да доведат нови артисти. На нея присъстваха още вицепрезидентът на Международната асоциация на побратимените градове Олег Антонов, президентът на благотворителния фонд “Славянски традиции” Олга Молчалина и зам.-кметът по “Хуманитарни дейности” д-р Емилия Баева.



Тази година Дните на руската култура са във Варна, Добрич, Каварна, Шумен, Плиска и Камчия. 



Тази вечер гостуващите творчески колективи ще изнесат концерт от 18 часа на сцената на пл. „Свобода“. Жителите и гостите на града ще могат да видят изпълнения на съставите от град Наро-Фоминск, Московска област: Ансамбъл за руски народни песни „Песенград“ с ръководител и солист Людмила Арнаутова, Дует за естрадни песни „Каприз“ - Людмила Аношкина и Роман Ивченков, солистът на Ансамбъл „Съзвучие“ Марина Молчалина, както и Театър за естрадни песни „Радуга звезд“ от град Подолск с ръководител Александра Кандалина и познатият ни Танцов колектив „Фантазия“.

Всички участници в Дните на руската култура ще получат диплом от Община Добрич.