Танци и вокални техники представиха в Каварна състави от побратимения руски град Подолск

По повод Дните на славянската култура състави от побратимения руски град на Каварна Подолск са представили творчеството си в крайморския град.

Танци и вокални техники представиха в Каварна състави от побратимения руски град Подолск

В програмата участие са взели ансамбълът за руски песни „Песенград“, естрадният дует „Калариз“, театърът на естрадната песен „Дъга от звезди“ и танцовият ансамбъл „Фантазия“.



Те са потопили публиката в своята руска култура с изпълнение на традиционни за тях танци, вокални техники и фолклорни мотиви.

От фолклорната формация "Шарено коланче" и вокалната академия "Каварна" са приветствали всички гости и граждани на Каварна.


Кметът на Община Каварна Нина Ставрева е поздравила съставите и е връчила грамоти за участие във фестивала на ръководителите и гостуващите творчески колективи. Официални гости от град Подолск са били Олег Антонов, представител от администрацията на Подолск, и Андрей Галкин, президент на обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни.

Програмата на Дните на славянската култура продължава на 25 юни от 18.30 часа пред НЧ „Съгласие-1890“ с младите танцьори на ансамбъл „Ритми века“.