С мащабна демонстрация Добрич ще отбележи Международния ден на йогата

С мащабна демонстрация Добрич ще отбележи Международния ден на йогата
На 21 юни светът чества международния ден на йогата - празник, обединяващ всички практикуващи системата от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е трансформация на тялото и ума.

Традиционно Висшето училище по мениджмънт в Добрич отбелязва събитието с мащабна демонстрация на йога упражнения, която ще се състои на 21 юни, от 15:00 часа във фоайето на университетския кампус.


Събитието се организира по инициатива на индийски студенти от Технологичния университет и Университета по криминалистика в щата Гуджарат, които се обучават в лятната програма на Висше училище по мениджмънт. Сред тях са и двамата инструктори, които на живо ще демонстрират правилното изпълнение на йога упражнения.


Всички любители на йогата са добре дошли да се включат в най-голямата международна йога демонстрация в България с участието на индийци. Необходимо е желаещите да си носят единствено лична постелка и добро настроение.


На 11 декември 2014 Общото събрание на ООН единодушно приема резолюция, по силата на която 21 юни е обявен за Международен ден на йога. Предложението е за първи път официално изразено от министър-председателя на Индия Шри Нарендра Моди, който в обръщението си към световната общественост отбеляза: „Йога въплъщава единението на тялото и ума, на мисълта и действието, на ограничението и удовлетворението. Йога е хармонията между човека и природата, и сама по себе си е холистичен подход към здравето и благоденствието.” Международният ден на йога неслучайно съвпада с деня на лятното слънцестоене. Най-дългият ден в годината маркира преломен момент – едно кратко състояние на превес на светлината над тъмнината.


В края на 2016 г. ЮНЕСКО добавя йога и в списъка на нематериалното културно наследство на човечеството.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+