50 работни места открива новата дестилерия на „Есетере“ в Добрич

С кетъринг и музика „Есетере България“ отпразнува своя рожден ден и откриването на нова дестилерия и административна сграда в Добрич

50 работни места открива новата дестилерия на „Есетере“ в Добрич


Генералният директор на „Есетере България“ Пламен Николов съобщи пред журналисти, че в новата дестилерия ще работят 50 работници, а през активния летен сезон общо ще бъдат около 200 човека. 


От ръководството са избрали 15 юни за откриване на новата дестилерия и административна сграда, тъй като днес „Есетере България“ празнува и своя рожден ден. Дестилерията за етерични масла беше открита на 15 юни през 2016 година. Оттогава фирмата постоянно развива дейността си. Освен това са активни и в социална насока. 


На празника присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, представители на Областната дирекция „Земеделие” в Добрич, партньори и служители на дестилерията.

Генералният директор на „Есетере България“ коментира, че към момента сезонът ще премине нормално. „В етерично-маслените култури има много повече от масло, искаме да извадим онова нещо, което е възможно и хубаво за хората“, каза той.

„Есетере България“ дестилира три сорта тамян. „Положението на тамяна е много добре, имаме склад на суровина за две години напред“, уточни Пламен Николов. Вчера е започнал сезона на маточината. Според Николов тя също се развива нормално.

Общият капацитет на „Есетере България“ е над 210 кубични метра дестилационна техника. Фирмата е дъщерна на американската компания „doTerra“ и основната й дейност е преработка на различни етерични масла като лавандула, тамян и маточина. През 2018 година „Есетере България“ получи отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето.