Регистрираха "Синята коалиция" без ДСБ за изборите в град Добрич

В Общинската избирателна комисия в Добрич е регистрирана нова Синя коалиция, в която не влиза ДСБ. Това съобщиха от Демократи за силна България на пресконференция днес.

Регистрираха "Синята коалиция" без ДСБ за изборите в град Добрич

Днес не е добър ден за демокрацията в Добрич. С тези думи започна изказването си пред журналистите общинският председател на ДСБ Антония Кирова.


 

Тя определи действията на СДС - Добрич като политическо предателство.

 

Още през февруари имахме подписано споразумение със СДС за обща листа за съветници и общ кандидат за кмет на Добрич, заяви Антония Кирова. Ние приехме кандидатурата на СДС за кмет на града, съгласихме се и той да е водач на листата, разясни общинският председател на ДСБ. Не сме имали никакви търкания и противоречия, допълни Кирова.

 

На 25 август късно следобед в ОИК - Добрич е била регистрирана "Синята коалиция". В нея влизат СДС, ОДС, БСДП и Обединени земеделци.

 

Това става без наше знание, политическата и човешка лоялност изискваше да бъдем уведомени, коментира Кирова. Ръководството на ДСБ се опасява, че името Синята коалиция ще обърка симпатизантите на ДСБ при гласуването.

 

Партията на Костов след това също се е регистрирала за участие в местните избори в ОИК - Добрич. ДСБ ще се яви на вота със самостоятелна листа за общински съветници и евентуално ще издигне свой кандидат за кмет.

 

Оттегляме подкрепата си за кандидата на Синята коалиция за кмет на Добрич Павлин Павлов, заяви Антония Кирова. Също така, членовете на ДСБ в Добрич ще гласуват по съвест и не застават зад кандидат-президента Румен Христов.

 

ДСБ ще се яви самостоятелно на местните избори още в общините Каварна, Шабла, Балчик, Генерал Тошево и Добричка. В Крушари партията няма структура и няма да участва в местния вот. Единствено в Община Тервел ДСБ отива на избори в коалиция със СДС.