Младите хандбалисти се подготвят за два финала

Добруджанско присъствие имаше на плажа в Поморие

Младите хандбалисти се подготвят за два финала

Заключителни финални турнири за спортно-състезателната година предстоят пред две формации на ХК „Добруджа“. Правото да спорят за медалите сред водещите хандбални школи в България придобиха тимовете на клуба при юношите младша възраст /до 14 год./ и момчетата до 12 години. По-големите ще водят битки на игралното поле от 20 до 23 юни в Габрово, а преди тях – от 14 до 16 юни, към челните позиции в Поморие ще се стремят 12-годишните таланти.


Именно в Поморие през уикенда се проведе държавното първенство по плажен хандбал за мъже и жени. Сборен състав, в който влизаха по четирима състезатели от „Добруджа“ и „Локомотив“ /Вн/, взе участие в шампионата и се нареди на четвърто място при мъжете. С успех в турнира се поздрави тимът на „Спартак“ /Варна/, а до шампионската титла при дамите достигнаха представителките на „Ники-Спорт“ /гр. Сливница/.

Президентът и ст. треньор в ХК „Добруджа“ Георги Андреев заяви, че тепърва ще се подготвят документите за поредното участие на мъжкия отбор през есента в европейските клубни турнири. По този начин вицешампионите ще подобрят рекорда си от 14 последователни години присъствие в надпреварите на Стария континент под егидата на Европейската хандбална федерация.