Нова детска площадка радва най-малките в Генерал Тошево

На 3 юни официално беше открита нова детска площадка в град Генерал Тошево. Тя се намира на ул. „Трети март“ между блокове №38 и №40.

Нова детска площадка радва най-малките в Генерал Тошево

Лентата на съоръжението беше символично срязана от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който пожела на децата безброй слънчеви и игриви дни на новия детски кът.



Ученици от II клас на СУ „Н. Вапцаров“ и деца от школа „Фолклорни традиции“ с ръководител Веселина Куцарова при Център за подкрепа за личностно развитие – Център за работа с деца в града, поздравиха гостите на откриването с рецитал и песни.

Детската площадка е изцяло съобразена с изискванията за безопасност. На нейната площ са разположени комбинирано съоръжение, две двойни люлки, клатушка, детска пейка с облегалка, кошче за отпадъци и еко ограда. С цел предпазване на малчуганите от травми, е положена ударопоглъщаща настилка. Само уредите и оградата са на стойност 9457 лв. с ДДС, като изпълнител на обществената поръчка е фирма „Импресия 99“. Полагането на бетоновата и ударопоглъщащата настилка е на стойност 9500 лв. с ДДС.