Стартира деветата лятна академия „Патиланци“ в Генерал Тошево

След края на учебната година за всички деца от началния курс в Генерал Тошево, официално беше открита Лятна академия „Патиланци“ 2019.

Стартира деветата лятна академия „Патиланци“ в Генерал Тошево

Това се случи в двора на СУ „Н. Вапцаров“, където близо 50 деца взеха участие в символичния старт на деветото издание на любимото детско лятно забавление. Да поздрави всички малчугани на откриването присъства лично кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров. Той им пожела едно незабравимо лято, изпълнено с положителни емоции, забавления и нови знания.



Още в първия ден от академията, децата имаха възможността да премерят своите сили в спортно състезание, състоящо се от няколко игри. Разбира се, резултатите не бяха важни, а само радостта в очите на малките патиланци и техните емоции.

Както винаги досега, целта на Лятна академия „Патиланци“ е пълноценно осмисляне на свободното време на малчуганите през летните месеци. Това ще се постигне чрез забавления и обучения, повишаване на общата екологична култура, обществена ангажираност, придобиване на знания за здравословния начин на живот, в областта на етнографията, историческото минало, флората и фауната на Добруджа, изящните и приложни изкуства, запознаване с българската и световна детска литература.

В рамките на три месеца, децата ще имат възможност да рисуват, да пеят и да танцуват. Те ще се включат във флашмоб на хитови песни, ще рецитират и спортуват, ще апликират и разбира се, ще се смеят и забавляват с единствена цел – да направят лятото си по-хубаво. Ще бъдат майстори-готвачи, художници и магьосници. Ще участват в пижамени партита и в кулинарни конкурси. Ще опознават райските места от нашата община и ще се запознават с обичаите, традициите и културата на родния край.

Академията е безплатна за всички, а наученото в нея – незаменимо.