Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за България (+СНИМКИ)

Добрич почете паметта на Ботев и загиналите за България (+СНИМКИ)
Поетичен поклон пред подвига на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България се състоя днес в ОУ „Христо Ботев” в Добрич.


Възпитаници от училището, носещо името на българския национален герой, представиха поетична композиция "Жив е той" по стихове на Ботев.На общоградското поклонение присъстваха областният управител Красимир Кирилов, заместникът му Красимир Николов, кметът на Община Добрич Йордан Йорданов,  председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, народните представители Даниела Димитрова и Йордан Йорданов, общински съветници, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии, културни и образователни институции, ученици и граждани.
С минута мълчание и падане на колене добричлии почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България. Признателните потомци поднесоха венци и цветя пред паметника на революционера. 

Поклонението беше организирано от Община град Добрич и ОУ "Христо Ботев" по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+