Първа жалба за нарушения в изборния ден до РИК

Първата жалба е подадена от граждани, които сигнализират за нередност в таблата, на които се изписват имената на кандидатите за евродепутати. Това съобщи за Добрич Онлайн председателятна РИК Добромир Добрев.

Първа жалба за нарушения в изборния ден до РИК

Той поясни, че поради печатна грешка първото име на един от кандидатите липсва на таблата в няколко секции в Добрич.  „Обадихме се, направихме нови табла и в момента Областната администрация и Общината отиват да ги сменят”, каза Добрев. 



Към момента няма проблеми с машинното гласуване. Машината в секция № 8 в Добрия,която не работеше по-рано през деня е оправен. Председателят на РИК поясни, че не става въпрос за техническа неизправност, а за грешка на членът на СИК, който е объркал картите.  В рамките на 15 минути проблемът е бил разрешен. Всички машини са изправни и работят нормално.

В около 40% от СИК членовете или председателите са били сменени от партиите в последните дни. Това, по думите, на Добромир Добрев е и причината в част от секциите да не се явят определени членове. Това според него обаче не се отразява на протичането на изборния ден.