Добруджанци приключват изявите във Втора лига в Ловеч

Общо събрание на 30 май ще решава бъдещeто на футболния клуб

Добруджанци приключват изявите във Втора лига в Ловеч

Футболният отбор на „Добруджа“ се разделя днес с Втора лига на градския стадион в Ловеч. Там от 17,00 ч. „жълто-зелените“ се изправят срещу местния „Литекс“ в заключителен мач от ХХХ кръг на първенството. Добричлии се отправиха днес преди обяд за Града на люляците, като от групата отпаднаха двама състезатели, взели участие при последната загуба от „Струмска слава“ /1:2/.


Това са Кристиян Петков, който има здравословни оплаквания и юношата Галин Радилов. Последният, който направи дебют за мъжете срещу състава от Радомир, остава извън сметките поради семейни причини. За разлика от тях на разположение ще бъде Кристиан Пешков. Универсалният футболист не се появи на терена на стадион „Дружба“ срещу „Струмска слава“, тъй като изтърпяваше наказание от една среща. В общи линии двубоят се явява протоколен и за двете единайсеторки, защото ловчанлии няма как да бъдат изместени от 5-ото място, а „жълто-зелените“ са твърдо последни и от следващия сезон ще се състезават в Североизточна трета лига.

Предвид този факт, ръководството на ФК „Добруджа 1919“ свиква на 30 май Общо събрание, по време на което ще се рашава бъдещето на клуба и по-нататъшното развитие на футбола в града като цяло. Че популярният спорт ще го бъде е вън от съмнение, но отпадането от Втора лига носи допълнителна доза горчив привкус, заради обстоятелстовото, че то идва в годината на вековния юбилей на клуба.

Програма за срещите от XXX кръг във Втора лига - 23.05 /четвъртък/, 17,00 ч.: Литекс -Добруджа, Локомотив /ГО/ - Черноморец /Бч/, ЦСКА 1948 - Локомотив /Сф/, Несебър - Монтана, Пирин /Бл/ - Лудогорец II, Струмска слава - Царско село /Сф/, Кариана - Поморие и Ботев /Г/ - Арда.