Глоба между 6 и 12 хиляди грози Русалка за синджира

Образувана е административна процедура по казуса със синджира на комплекс Русалка, съобщи за www.dobrichonline.com кметът на Каварна Цонко Цонев. Тя ще продължи 2-3 седмици, след което общината ще излезе с решение.

Таксуването със 6 лева за преминаващи автомобили в Русалка, независимо дали ползват паркинг или не, е нарушение, смята прокуратурата. Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие всеки има право на безплатен и свободен достъп до плажа. Случаят е от компетентността на съответната община, която може да наложи глоба на юридическото лице в размер между 6 000 и 12 000 лева. Веригата на входа на Русалка все още е там. Най-важното в слуая е тя да бъде премахната и да се осигури свободния достъп на гражданите до плажа, смята Цонко Цонев.

В началото на септември ще бъдат премахнати и незаконните конюшни в курортното селище. Ще се изчака да мине активния туристически сезон преди да се премине към тези действия, обясни Цонев, който ще изпълни заканата си към Баневи – I’ll be back (Аз ще се върна – най-култовата реплика на Терманитор).