Тодор Петров постави рекорд на България под 16 години на гюле

Лични постижения в турнир „Тракия“ записаха още четирима атлети от СКЛА „Добрич“

Тодор Петров постави рекорд на България под 16 години на гюле

Участие в първото издание на турнир „Тракия“ в Стара Загора взеха четирима представители на СКЛА „Добрич“ в хвърлянията. С най-добри изяви сред тях бе Тодор Петров. Възпитаникът на треньора Галин Костадинов триумфира в тласкането на гюле, като постави рекорд на България в групата на момчетата под 16 години със 17,82 метра. Четвърти в дисциплината завърши друг добричлия – Драгомир Иванов /13,30 м/, регистрирал лично постижение.



Участие в групата на мъжете в хвърлянето на чук взе Никола Михов, спечелил надпреварата с 65,20 метра. Макар че не успя да подобри личния си резултат, той има покрит норматив за участие в европейското първенство по лека атлетика за юноши под 23 години. Той ще защитава името на страната през юли в Швеция. Пети в тази дисциплина, но при юношите под 20 години, се нареди Драгомир Иванов. Наставникът Галин Костадинов изрази задоволство от представянето на атлетите, повечето от които ще вземат участие в шампионата на България до 20 години на 1-2 юни в София.

В столицата през уикенда умения на четирибой  демонстрираха петима представители на СКЛА „Добрич“. Касае се за три момичета и две момчета, голяма част от които дебютираха в надпревара от подобен ранг. Челните места и медалите на стадиона на НСА атакуваха над 300 млади таланти в двата пола.