Бивши и настоящи преподаватели, директори и приятели отбелязаха 65-годишнината от създаването на ОУ „Н. Й. Вапцаров“

80 бивши и настоящи преподаватели, директори, приятели и гости отбелязаха 65 години от създаването на ОУ „Н. Й. Вапцаров“.

Бивши и настоящи преподаватели, директори и приятели отбелязаха 65-годишнината от създаването на ОУ „Н. Й. Вапцаров“

Това съобщи за Добрич Онлайн директорът на учебното заведение Тошко Керанов, който лично е посрещнал всеки един гост на празничната среща. На нея е присъствал кметът на Добрич Йордан Йорданов, заместникът му д-р Емилия Баева, както и представители на образователни институции и политически партии.


Срещата е била уважена и от бившия директор на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ Румяна Любомирова, както и от учители, преподавали в учебното заведение преди около 15 години.


За доброто настроение са се погрижили от Фолклорния ансамбъл „Златна Добруджа”, с художествен ръководител Коста Георгиев. Настоящите преподавали в ОУ „Н. Й. Вапцаров“ са организирали забавна част. Те са раздали медали с хумористично послание на част от гостите. На Тошко Керанов са връчили и капитанска шапка, а обръщението е било да води кораба в правилната посока. От своя страна директорът си е пожелал морето да не бъде бурно.


Частният съдебен изпълнител Слави Сербезов е направил дарение от 300 лева от името на Търговско-промишлената палата в Добрич. Средставата ще бъдат използвани за предстоящи пътувания на училищния хандбален отбор, както и за подновяване на екипите им. Директорът на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ сподели, че има остатък в размер на 100 лева от спонсори, които също ще предостави на отбора.

Преподавател на хандбалния отбор в учебното заведение е учителят по Физическо възпитание и спорт Георги Минков. Той е бил национален треньор по хандбал на девойки до 20-годишна възраст. Участвал е на Световно първенство по хандбал във Франция, където печели второ място.


Учебното заведение отбеляза 65 години от създаването си с празнична седмица, която премина под надслов “Юбилейна Вапцарова седмица”. Децата са имали организирани различни образователни и спортни инициативи, както и празничен концерт с богата програма. Седмицата е приключила със среща на бивши и настоящи преподаватели, директори, приятели и гости на ОУ „Н. Й. Вапцаров“.