Юноши попълват състава за „Струмска слава“

Кристиан Пешков е аут за последното домакинство заради наказание

Юноши попълват състава за „Струмска слава“

Футболистите на „Добруджа“ ще изиграят в неделя последен домакински мач от злополучния сезон 2018/19 г. във Втора лига. Съперник на „жълто-зелените“ е тимът на „Струмска слава“, който за разлика от добричлии най-вероятно ще запази професионалния си статут и през следващото първенство. След като добруджанци загубиха всякакви шансове за оцеляване след загубата на терена на „Кариана“ /Ерден/, от ръководството на клуба обявиха, че в оставащите два кръга се лишават от услугите на цели осем състезатели.



При това положение на треньорският тандем Красимир Коев – Венцислав Желев ще се наложи да прекроява състава за срещата с Радомир. Предвид факта, че бройката на по-опитните играчи с договори е сведена до 12, спешно към първия отбор са привлечени 9 възпитаници на клуба от юношите старша възраст. Това означава, че 5-6 от тях ще попаднат в групата за двубоя, като не е изключена възможността някои дори да влязат в стартовата единайсеторка. За част от младите таланти появата на игралното поле ще се окаже своеобразен тест да покажат, че на тях може да се разчита през следващия сезон в Североизточна трета лига. За капак, аут от групата за мача е още един от футболистите със статут на титуляр от началото на сезона. Касае се за преквалифицирания в краен защитник Кристиан Пешков. Причината за отсъствието е свързана с наказанието от една среща, наложеното му от БФС заради натрупани картони.

Това че сме отпаднали от втория ешелон не означава, че ще излезем с високо вдигнато бяло знаме на стадион „Дружба“. Дори точно обратното, ще се стремим да достигнем до положителен резултат и да покажем, че Добрич е футболен град и бъдещето на популярния спорт не е поставено на карта, споделиха от треньорският щаб.
За главен съдия на двубоя е определен Димитър Димитров от Перник, а тъч-рефери са Петър Рангелов и Юлиян Тодоров.

Програма за срещите от XXIX кръг във Втора лига - 18.05 /събота/, 15,00 ч.: Локомотив /Сф/ - Локомотив /ГО/; 19.05 /неделя/, 15,00 ч.: Добруджа - Струмска слава /Р/, Черноморец /Бч/ - Несебър, Арда - ЦСКА 1948, Поморие - Ботев /Г/, Царско село /Сф/ - Кариана, Лудогорец II - Литекс и Монтана - Пирин /Бл/.