Откриха конкурса за поп-рок певци „Сарандев”, който тази година подкрепя „Чудната градина“

Откриха 28-ото издание на конкурса за млади поп-рок певци „Сарандев” 2019

Откриха конкурса за поп-рок певци „Сарандев”, който тази година подкрепя „Чудната градина“

Тази година той подкрепя социалното предприятие на фондация „Свети Николай Чудотворец“ „Чудната градина“, в което работят младежи с интелектуални затруднения. Подкрепата се изразява в популяризиране дейността на предприятието. Водещите на културното събитие, Пламен и Иво, представиха дейността му пред публиката.



В тазгодишното издание на конкурса сили ще мерят участници от България, Украйна, Казахстан, Узбекистан, Гърция и Румъния.

Мотото на конкурса е „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството“. То има за цел да напомни, че можем да живеем освободени от страх и омраза, а промяната зависи от нас. 


„Тази година искам да направя по-различно изказване. Може би да се върнем в началото на поп-рок конкурса „Сарандев“ , дадено от г-н Сарандев и към настоящия момент в лицето на г-жа Карабельова и всички педагози през годините, които са успели да привлекат, развият и задържат талантите на Добрич. Искрено ви благодаря, защото без вас на сцената нямаше да видим толкова добри момичета и момчета“, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов.


В първата конкурсна вечер участниците се представят с изпълнение на родния си език, а във втората ще участват с песен по избор. Те се конкурират за призовите места и за голямата награда Гран при – статуетка, изработена от скулптура Георги Стефанов. Музикалният знак на конкурса е създаден от Николай Кидиков. 


Председател на журито е Хайгашод Агасян, а членове журналистът в Николай Текелиев, поп-рок изпълнителят Славин Славчев, Алишер Каримов, поп изпълнител и композитор от Казахстан и Мамурджан Ташматов – народен артист, художествен ръководител на джаз оркестър Б. Закиров към Узбекистанската държавна филхармония.


На 16 май от 17.30 часа в Младежкия център в Добрич ще бъде открита втората конкурсна вечер - изпълнение на песен по избор.  

В последната вечер, 17 май, от 18 часа ще започне Гала концертът и награждаването. Организаторите на събитието са подготвили и изненада за присъстващите - специален гост ще бъде Славин Славчев, който е и член на журито.