В „Добруджа“ размахаха метлата

Треньорът и осем футболисти излязоха преждевременно в отпуск

В „Добруджа“ размахаха метлата

Предвид неблагоприятният завършек на сезона и последвалото отпадане на отбора от Втора лига, от ръководството на „Добруджа“ обявиха, че няма да разчитат до края на първенството на 8 футболисти. В принудителна почивка вече са пуснати защитниците Кристиян Григоров, Атанас Куманов, Кристиян Димитров, халфовете Николай Петров, Георги Колев, Петър Тончев и Кристиян Р. Димитров, както нападателят Етиен Кабобола.


Като основна причина да се предприемат крутите мерки два кръга преди края на сезона председателят на УС на клуба Николай Милков изтъкна несправяне с поставената задача, а именно запазване мястото на отбора във втория ешелон. Целта бе тимът да се спаси от отпадане, но след като това вече е невъзможно, по-добре да спестим средства и да дадем шанс за изява на състезатели от нашата школа. Останалите играчи остават до края на шампионата, като вече трябва да мислим за следващото първенство в Североизточна трета лига. В тази връзка очаквайте изненади в състава за предстоящите срещи, обяви клубният шеф.

Известно стана още, че след края на злополучния мач на терена на „Кариана“ /Ерден/ в почивка е пуснат и доскорошният старши треньор Радослав Георгиев, който сам е пожелал да ползва отпуск. В негово отсъствие отборът в последните два пролетни мача ще бъде воден от тандема Красимир Коев - Венцислав Желев. Предпоследният двубой при професионалистите през 2019 г. е в неделя на стадион „Дружба“, когато „жълто-зелените“ се изправят срещу „Струмска слава“ /Радомир/.