Германия преодоля Португалия и си осигури място на финала

Бундестимът очаква в спора за златото победителя от двойката Испания – Холандия

Германия преодоля Португалия и си осигури място на финала

Футболният отбор на Германия при девойките до 17 години стана първия финалист на Европейското първенство, което се провежда на територията на Добричка област. В полуфинален мач на стадион „Дружба“ немкините се наложиха с 2:0 над връстничките си от Португалия.



Състезателките на Германия се добраха до успеха след попадения в отделните полувремена на двубоя. Първото от тях падна в 25-ата минута, в която Софи Вейдауер наказа грешка в съперниковата защита за 1:0. Бундестимът реши всичко в своя полза в 50-ата мин., когато с хубав завършващ удар на 2:0 покачи Карлота Вамсер. В оставащите минути до края на срещата португалките се хвърлиха масирано в атака с идеята да достигнат до почетен гол, който така и не успяха да реализират.

На финала германките ще се изправят срещу победителя от двойката Испания – Португалия, като единайсеторките спорят от 18,30 ч. днес на стадион „Калиакра“ в Каварна. Заключителният сблъсък в турнира, след който ще стане известно името на европейския първенец във възрастта, ще се състои в петък /17 май/ в КК Албена. Началният съдийски сигнал на решителния мач ще бъде даден в 14,00 часа.