„Устрем“ измъкна ценни три точки в борбата за оцеляване

Дончевци достигнаха до победата на терена в Бяла срещу „Бенковски“

„Устрем“ измъкна ценни три точки в борбата за оцеляване

Втора поредна победа като гост през пролетта в Североизточна трета лига измъкнаха футболистите на „Устрем“. Дончевци надделяха с 2:1 на терена на пряк конкурент за оцеляване в третия ешелон – „Бенковски“ /Бяла/. Воденият от Димитър Димитров тим влезе по-мотивирано в двубоя в Русенска област и осъществи няколко добри атаки през първата част. При една от тях в 34-ата мин. централният нападател Виктор Георгиев бе повален грубо в нак. поле от съперников бранител и последва дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Станислав Иванов, който бе безкомпромисен и попадна в прегръдките на съотборниците си – 0:1.


Домакините не се предадоха и възстановиха равновесието в 53-ата мин. също от 11-метров нак. удар. През това второ полувреме състезателите на „Бенковски“ заиграха откровено отвъд границата на позволеното, но главният съдия от Търговище реши да не взима отношение. Дончевци нанесоха решителния си удар в 87-ата мин., в която Виктор Георгиев изведе на стрелкова позиция Борислав Балчев, който опъна мрежата за крайното 1:2. Едва след като видя, че напрежението е на път да ескалира, реферът се престраши и показа червен картон на играч от Бяла.

Наред с победата, треньорът на „Устрем“ Д. Димитров изрази удовлетвореността си от факта, че няма сериозно контузени футболисти след тежката визита и си е отдъхнал с облекчение при последния съдийски сигнал. Благодарение на успеха дончевци се изкачиха до 11-а позиция в класирането с актив от 20 точки. По програма в следващия ХХХ кръг от втората 7-ца на първенството на североизток „Устрем“ /Д/ почива.