Проф. Боян Дуранкев от Колаиция за България: „Различни сме с това, че имаме идеи и интелектуален потенциал”

„Ние знаем, че няма да бъдем първи, втори или трети, ние ще бъдем четвърти, но битката си заслужава, тъй като е за бъдещето на нашите деца”, това каза днес в Добрич водачът на листата за Евровота на Коалиция за България проф. Боян Дуранкев, който беше на посещение в Добрич.

Проф. Боян Дуранкев от Колаиция за България: „Различни сме с това, че имаме идеи и интелектуален потенциал”

Той, заедно с Ивайло Калфин, председателят на политическа партия АБВ Румен Петков  и един от членовете на изпълнителното бюро на партията  доц. Георги Кючуков посетиха днес град Добрич, за да запознаят обществеността с визията на партията и това, което е очертано като стратегия за предстоящите Европейски избори.


„Днес обществеността на град Добрич има възможността да се срещне с водача и представители на Коалиция за България, която е под номер 10 за европейските избори”, заяви областният координатор на ПП АБВ за област Добрич Милко Пенчев.

 „От последните избори, на които участвахме минаха повече от 2 години, направили сме си доста поуки и изводи, успяхме по някакъв начин да запазим  и съхраним, това което е градено  в продължение на толкова години”, допълни той. Според Пенчев партията все още има ресурс на възможности и сили, които могат да бъдат разгънати на предстоящите европейски избори на 26 май, и на местните през октомври.  „Този вот ще ни даде възможност да направим един внимателен разрез на това, което се случва в нашата област”, каза Милко Пенчев. 

„Не съм кандидат, но имам ясни предпочитания и мисля, че трябва да се направи всичко възможно да подкрепим листата на Коалиция за България, защото има нужда от малко по-свеж въздух в политиката и малко по-различни хора”, заяви Ивайло Калфин.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков направи кратка ретроспекция на това, което се случва в политическата партия и това, което ще се случи с Коалиция за България на предстоящите Европейски избори.  „Изправени сме пред много важни избори, те на  пръв поглед нямат отношение към страната, към технологията и начина на управление и политическия живот в България, но трябва да сме със съзнанието, че тези избори, до голяма степен, ще предопределят перспективата в страната”, каза той.


Водачът на листата за Евровота на Коалиция за България проф. Боян Дуранкев, заяви, че откакто сме в Евросъюза – вече 12 години, ефектите от него се измерват в малко асфалт и Еврофондове, които имат спомагателно отношение към общото  икономическо и социално развитие на България, но не и към решаващото. „Най-лошото е, че ако така продължаваме след 5 години тук в залата едва ли ще има някой под 45 години, тъй като всеки, който има по-добро решение на своите проблеми отплава като кораб в нощта към Запада и Северозапада”, заяви той.  Проф. Дуранкев сподели пред присъстващите и какви са ползите, които избирателите могат да очакват от Коалиция за България. На първо място той посочи, че това е равнопоставена коалиция от седем партии с общи идеи, че представената листа е много добра  и е с много сериозен интелектуален тил.  „Различни сме с това, че имаме идеи и интелектуален потенциал”, заяви той. 

„Ние знаем, че няма да бъдем първи, втори или трети, ние ще бъдем четвърти, но битката си заслужава, тъй като е за бъдещето на нашите деца”, заяви водачът на листата за Евровота  на Коалиция за България. Той сподели, че има 3 основни неща, които иска да постигне в Европейския парламент.  Първото е план за догонващо икономическо развитие на България и Румъния. „До 2025 година този проблем трябва да бъде решен, иначе и двете страни ще се превърнат в демографска, социална и икономическа катастрофа”, заяви той. Второто е догонващо социално развитие, а третото е подобряване на демографското развитие, чрез т.н. Европейски фонд „Бебе”. „Ако бюджетният излишък в Европейския съюз се разходва разумно може да се създаде такъв фонд за страните, които имат демографски проблем. За първо бебе да се отпускат 5 хил. евро, за второ - 10 хил. евро и за трето – 20 хил.”, заяви проф. Дуранкев. „Пак ви призовавам не ни вярвайте, а мислете и подкрепете този, който ви харесва”, каза в завършек той. 

Изборите за членове на Европейския парламент от България ще се проведат на 26 май 2019 година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!